Bootstrap

Rólam

Sok szeretettel köszöntelek! Novák Emese vagyok, a nyelvtanulásrafel.hu oldal megálmodója és szerkesztője és az online lengyel Tanulókártyás csomagok létrehozója. 
 
Nem véletlenül született meg ez az oldal, mert én egy kicsit másképpen látom a nyelvtanulást, mint ahogy az iskolai keretek között tanítják a hagyományos nyelvkönyvekből. 
 
Nyelvet tanulni nagyon sokféleképpen lehet, mondhatni teljesen egyedi, hogy milyen módszerrel, hol és kivel hatékonyabb a tanulás. A nyelvtanulás sikerességét az is befolyásolja, hogy mi a motivációd, miért tanulod. Azért mert muszáj, mert a szüleid azt mondták vagy a munkahelyen kötelező, esetleg a külföldi rokonság miatt? Vagy csak egyszerűen szerelmes lettél a nyelvbe, a dallamába, érdekel az adott nép kultúrája és szeretnéd jobban megismerni, mellesleg pedig imádod a nyelvtani gyakorlatokat. 
 
Nos, én mindkét oldalát megéltem. Tudom, hogy milyen érzés kínlódva nyelvet tanulni, vért izzadva, hogy "muszáj megcsinálni mert különben …" és ismerem az ehhez párosuló önmarcangoló gondolatokat is: "ez nekem nem megy", "nem vagyok rá képes", "antitálentum vagyok nyelvekben", és ehhez hasonlók. És azt is tudom, hogy mennyire kellemes és boldog pillanatoknak lehetek a részese, amikor ráérzek a nyelv "ízére" és a vele kapcsolatos játékos felfedezésére.
 
Amikor rájöttem, hogyan tanuljak idegen nyelvet, megértettem, hogy a nyelvtanulás hatékonysága nem a nyelvérzéken múlik, hanem pont fordítva: a megfelelő módszerrel, hozzáállásal és energia befektetésével idővel a nyelvérzék is fejlődik. 
 
Azért vagyok itt, hogy támogassalak a nyelvtanulásban. 
 
A legtöbb nyelvtanár azt erőlteti, hogy mit tanulj, én pedig megmutatom Neked hogyan tanulj meg egy nyelvet.
 
Gyakorlott nyelvtanárként, valamint coach- és mentálhigiénés szakemberként, nem csak módszereket, tippeket kapsz, hanem motivációt és keretet adok azoknak, akik bizonytalanok, hogyan is kezdjenek bele a nyelvtanulásba vagy elakadtak, többszörös újrakezdők. Sokszor nem is a tanulási módszer a rossz, hanem a gondolkodásmód, ahogyan tekintesz a nyelvtanulásra. Fontos, hogy tudd, ez nem a te hibád, hanem valószínűleg a szüleid, a tanáraid, a kortársaid negatív hatása, amit elhittél és beprogramoztál a tudatalattidba. Ilyenkor sokat segíthet ezeknek a gondolatoknak az átkeretezése, újragondolása, amit velem együtt sikeresen megtehetsz.
 
Ha pedig az is érdekel, hogy milyen a lengyel nyelv, és netán tanulni vagy gyakorolni is szeretnéd, akkor várlak szeretettel az egyéni és kiscsoportos online óráimra, vagy ha inkább egyedül vágnál bele, nézd meg, hogy melyik online tanulócsomag lenne a számodra megfelelő a tanulásodhoz. 
 
Kövess Instán és Facebookon is, hogy nem maradj le a napi tippekről, és az újdonságokról. A cikkeimet elolvashatod itt a blogomban, a rövid ingyenes videóim pedig megtalálhatók a YouTube csatornámon. Mivel szeretek játszani és kipróbálni új online tereket is, így a TikTok-on is megtalálsz. :)
 
Az oldal folyamatosan fejlődik, így érdemes időnként idelátogatnod a friss tudnivalókért, motivációért.
 
Hajrá! Nyelvtanulásra fel! :)